Laatste nieuws & agenda

Nieuws & Events

Events

Hier demonstreren wij onze machines

10 - 12 september

CIMIE JINAN 2024

Jinan Yellow River International Convention and Exhibition Center, Jinan, China

Our partner Shanghai JiaJi Industrial Co., Ltd will exhibit our Backsaver NT for it’s debute in China, hope to see you at booth N3014!

18 - 19 september

Kunststoffenbeurs ‘s-Hertogenbosch 2024

Brabanthallen 's-Hertogenbosch, the Netherlands

Backsaver will have it’s own booth (340) at the show, displaying an ST Backsaver

22 - 25 oktober

SCANPACK 2024

Gothenburg, Sweden

Nimo-KG and Backsaver will exhibit together on Scanpack 24. Most probably showcasing Backsaver model ST and Nimo-KG model C3-SE.

25 - 26 oktober

MEAT INDUSTRY EXPO 2024

NIAGARA FALLS CONVENTION CENTRE, CANADA

Our partner Dpec food solutions will display various types of Backsavers at their booth. We’re looking forward to seeing you there!

3 - 8 mei

IFFA 2025

FRANKFURT, GERMANY
Messe Frankfurt

Backsaver and Nimo-KG will have their own booth at IFFA

7 - 13 mei

INTERPACK 2026 Düsseldorf

DUSSELDORF, GERMANY
Fair ground Düsseldorf

Backsaver and Nimo-KG will be exhibiting together, details to be confirmed!

Nieuws

Nieuws over Backsaver

nimo-kg

Links:

Nimo-KG Website

Deel:

Nimo-KG sluit zich aan bij Backsaver: Een perfecte match voor groei en innovatie

We zijn trots en verheugd om het nieuws te delen dat van Oirschot Roestvrijstaal B.V., het bedrijf achter Backsaver, de toonaangevende Zweedse fabrikant van heffers en kantelaars Nimo-KG heeft overgenomen. Deze spannende samenwerking belooft een nieuw tijdperk van groei, innovatie en een uitbereiding van productaanbod voor beide bedrijven.

Nimo-KG, opgericht in 1958, is een van Europa’s belangrijkste leveranciers van geavanceerde interne product-handling oplossingen. Met een focus op de voedingsmiddelensector, zal de toevoeging van Nimo-KG aan de Backsaver-familie ons helpen onze wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden.

“Onze bedrijven vullen elkaar perfect aan als het gaat om productaanbod, en we hebben elk een schat aan zakelijke kennis en kanalen waarvan we beiden kunnen profiteren. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking veel voordelen zal opleveren en Nimo-KG en Backsaver zal helpen groeien op internationaal niveau”, aldus Bram van Oirschot, CEO van van Oirschot Roestvrijstaal B.V.

De overname brengt geen organisatorische veranderingen met zich mee voor Nimo-KG, en Martin Olsson blijft CEO van het bedrijf. Martin is ook enthousiast over de toekomst van Nimo-KG onder het nieuwe eigendom: “Alle partijen, zowel verkopers, kopers en ik als mede-eigenaar en CEO zijn ervan overtuigd dat dit een oplossing is die alle partijen ten goede zal komen en Nimo-KG internationaal zal laten groeien.”

Bram van Oischot en Martin Olsson

Als familiebedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1948, is van Oirschot Roestvrijstaal B.V. er trots op om juist in dit 75-jarig jubileumjaar Nimo-KG te verwelkomen als partner voor Backsaver. Samen zullen we blijven innoveren en onze klanten voorzien van de beste oplossingen voor interne product-handling en lift- en kantelmachines.

Backsaver-Vacature-CommercieelMedewerlerInternationaal

Deel:

Vacature: Commercieel medewerker internationaal

Lijkt het je leuk om ons bedrijf te laten groeien? We zijn op zoek naar een Commercieel medewerker die van aanpakken weet maar ook zelf wil groeien.

Onze kwalitatief hoogwaardige roestvaststalen hef- en kantelmachines voor de voedingsmiddelenindustrie verkopen we in meer dan 50 landen wereldwijd. We gaan dus regelmatig naar beurzen in het buitenland en op bezoek bij de productielocaties van onze klanten. In deze functie reis je dus de hele wereld over.

We zijn ambitieus en willen nog meer blije klanten. We willen onze naam waar maken: klanten die meer werk verzet krijgen met onze machines maar vooral zorgen voor blije werknemers die geen rugproblemen meer hebben.

Als dit jou aanspreekt hebben we misschien wel een leuke functie voor jou in ons team, kijk snel op de vacature pagina en wie weet zijn wij binnenkort samen in gesprek!

Lasser Gezocht

Deel:

Backsaver groeit en is opzoek naar vakmensen

Met ons sterke team bouwen we al jaren mooie machines welke overal in de wereld gewild zijn en waar de vraag ernaar steeds groter wordt. Daardoor komen we vaak handen tekort!

Is het niet leuk om mee te werken aan het bouwen van onze roestvaststalen liften en kantelaars? En is het niet mooi om samen met collega’s te zorgen dat onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie blij zijn met onze (maatwerk) oplossingen?

Als dit jou aanspreekt hebben we misschien wel een leuke functie voor jou in ons team, kijk snel op de vacature pagina en wie weet zijn wij binnenkort samen in gesprek!

Backsaver coverstory Meat&co

Links:

Meat&Co publicatie

Deel:

Backsaver coverstory in vaktijdschrift Meat&Co

De nieuwe editie van Meat&Co is uit met Backsaver als coverstory. Dit is hét vakblad voor de vleesverwerkende industrie. In deze uitgave speciale aandacht voor ‘Machines en Productielijnen’ en hierin mag Backsaver natuurlijk niet ontbreken.
 
Meat&Co maakte een verhaal over het ontstaan van ons familiebedrijf, onze maatwerk machines en de plannen voor de toekomst. Ook brachten zij een bezoek aan één van onze eerste trouwe klanten Encébe Vleeswaren (onderdeel van de Vion Food Group).
 
Quote van Bram van Oirschot (directeur van Backsaver) in Meat&Co: “Wij willen dat iedereen die voedingsmiddelen verwerkt en waarbij getild of gekiept wordt, automatisch aan Backsaver denkt. We hebben nog een hele weg te gaan. Maar we zijn er trots op dat we als familiebedrijf inmiddels al een forse internationale groei hebben doorgemaakt met de oplossing die dertig jaar geleden door mijn vader werd bedacht.”
 
Of bekijk de onderstaande link:
 
Geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor jouw productiefaciliteit? Of wil je een machine op proef? Onze machines zijn vrijwel altijd maatwerk. Maar we hebben ook een aantal machines op voorraad, klaar voor gebruik. Neem contact met ons op. Mail naar sales@backsaver.nl of bel met +31 411 689 372. We helpen je graag!
IFFA_backsaver_website

Deel:

Onze nieuwe stand op IFFA 2019

Backsaver kijkt weer uit naar een nieuwe (onze 4e!) editie van IFFA! IFFA 2019, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de vleesindustrie, presenteert de nieuwe producten van meer dan 1000 bedrijven.
Met meer dan 63.000 bezoekers is dit de ideale plek om onze vrienden en relaties in de vleesindustrie te ontmoeten en onze machines te tonen aan nieuwe klanten.
We hebben onze stand uitgebreid van 12m2 naar 40,5m2. Zo hebben we nu voldoende ruimte om u ons productspectrum te tonen en u te adviseren over welke lift of kantelaar het beste bij uw bedrijf past.

Natuurlijk zal model ST worden tentoongesteld. Daarnaast zullen we ook ons ​​model NT en het nieuwe model MD demonstreren.
Model MD, het broertje van model CD is een flinke kantelaar die grote bakken tot 1200kg kan lossen op een maximale uitstorthoek van 120 graden.
Model ST is onze standaard bakkenkantelaar voor het ergonomisch leeg werken van grote kisten op tafelhoogte, net zoals model NT, waarmee je 200- en 300L-normwagens kantelt.

Om onze normwagen stapelaar– en stellingcombinatie te bekijken, nodigen wij u uit om onze partner Brokelmann te bezoeken. Ze hebben hun stand (A69) in de nieuwe hal 12.0.

Backsaver-stand verplaatst van F04 naar B03, nog steeds in Hal 9.0!

En ja, we hebben nog steeds een toilet achter onze stand!

Uw contactpersonen op IFFA:
Bram van Oirschot
Sven van den Berg

prosweets2017_obs_download_605980

Deel:

Backsaver op ProSweets 2017

ProSweets Keulen is een jaarlijkse vakbeurs voor het hele scala van leveranciers voor de zoetwaren en hartige snacks industrie. Dit omvat alles van speciale ingrediënten tot verpakkingen, verpakkingsafval technologie en procestechnologie. Secundaire segmenten, zoals koeling en airconditioning, werkmaterieel, ondersteunende apparaten, de voedselveiligheid en kwaliteit van het management completeren het profiel. ProSweets Keulen zal de zoetwaren en hartige snacks industrie voorzien van een uniek communicatieplatform dat voorziet in al haar productie-eisen.

Het is weer enkele jaren geleden dat Backsaver aanwezig was op ProSweets.
Dit jaar, in onze nieuwe stijl, met circa 17.500 bezoekers en de steun van www.Ramakers.nl hebben we een goed perspectief op deze beurs.

We zien u graag op onze stand waar we een standaard kantelaar, type ST aangepast hebben aan octobins!

Backsaver contact op ProSweets:
Bram van Oirschot
Hal 10.1, stand B051

IFFA_backsaver_website

Links:

Messe Frankfurt

Deel:

Backsaver aanwezig bij IFFA in Frankfurt-Am-Main (Duitsland)

Van 7 tot en met 12 mei 2016 is Backsaver aanwezig op de IFFA in Frankfurt (Duitsland). De IFFA is de toonaangevende vakbeurs voor de vleesverwerkende industrie. Duizenden bezoekers en leveranciers uit de hele wereld zijn aanwezig op dit zesdaagse evenement. Het is de derde keer dat Backsaver aanwezig is op deze beurs.

Backsaver is met een eigen stand aanwezig om onze machine Backsaver ST te demonstreren. Daarnaast kunnen wij u uitgebreid voorlichten over de werking en de bouw van onze andere machines. De beurs wordt gehouden in Frankfurt am Main. U vindt ons in Hal 9.0 op stand F04.

Sinds 1949 is IFFA de internationale ontmoetingsplaats voor de vleesverwerkende industrie. Van slachten tot verwerken, verpakken en verkopen. Hier vind je de nieuwste trends en innovaties , technologieën en producten en diensten. In 2013 stonden er meer dan 960 exposanten en bezochten ruim 60.000 bezoekers uit 142 landen de beurs.

Contactpersoon Backsaver in Frankfurt:
Bram van Oirschot
Stand: Hal 9.0, stand F04

Backsaver on Empack 2016 Utrecht

Links:

Empack 2016

Deel:

Backsaver op Empack 2016

Macropack wordt EMPACK – 12-14 april 2016 – Utrecht

Van 12 tot 14 april 2016 is de Jaarbeurs in Utrecht het centrum van de Nederlandse verpakkingsindustrie. Niet langer onder de naam Macropak maar onder Empack , georganiseerd door Easyfairs. Empack Utrecht breidt haar plattegrond uit voor de food-procesindustrie. Door de aanvulling van levensmiddelenverwerking op het complete verpakkingsaanbod biedt Empack een A tot Z oplossing onder 1 dak aan een zeer gespecialiseerde bezoekersdoelgroep.

Standaard Bakken Kantelaar

Backsaver is met een eigen stand aanwezig om onze Standaard Bakkenkantelaar ST te demonstreren. Daarnaast kunnen wij u uitgebreid voorlichten over de werking en de bouw van onze andere machines.

Empack is de eerste beurs waar Backsaver zijn nieuwe huisstijl  en website presenteert. Er is een touchscreen aanwezig om onze nieuwe website te bekijken.

Contactpersoon Backsaver op Empack:
Bram van Oirschot
Stand E145

Work hard lift smart

stainless lifters & tippers for foodindustry

Back to top