Work hard lift smart

Over Backsaver

Sinds 1990 is Backsaver gespecialiseerd in het produceren van kwalitatief hoogwaardige roestvaststalen hef- en kantelmachines voor de voedingsmiddelenindustrie. Machines die eenvoudig in gebruik zijn, zorgen voor een optimale productielijn en gezonde werknemers.

Backsaver is een onderdeel van familiebedrijf van Oirschot Roestvrijstaal BV, opgericht in 1948. Ons bedrijf is specialist in roestvast staal maatwerk. Al ruim 30 jaar hebben wij ervaring in het maken van heffers en kantelaars. Nadat wij merkten dat er een enorme behoefte was aan dit soort machines bedachten wij hiervoor begin jaren 90 een apart merk: Backsaver.

De naam Backsaver is voor onze machines zorgvuldig gekozen. Backsavers zijn niet alleen eenvoudig in gebruik en zorgen ze voor een optimale productielijn. Met behulp van onze machines kunnen wij ervoor zorgen dat uw medewerkers minder hoeven te tillen en te bukken. Oftewel: Backsavers sparen de ruggen van uw werknemers.

Backsaver is een familiebedrijf. Sinds 2011 is de dagelijkse leiding in handen van de 3e generatie; de broers Bram van Oirschot en Tom van Oirschot. Backsaver heffers en kantelaars worden geheel in eigen huis ontworpen en gefabriceerd. We hebben een eigen ingenieurs-, ontwerp- en productieafdeling. Doordat we met een hecht en betrokken team werken zijn de lijnen kort en wordt er doelgericht en efficiënt gewerkt.

Ons bedrijf kenmerkt zich door persoonlijke aandacht. Wij zijn flexibel en denken altijd met u mee. Ons doel is om u kwaliteit en tevredenheid te leveren bij het gebruik van ons machineaanbod. En dat zie je dan ook terug in onze bedrijfsvoering. De klant en eindgebruiker staan bij ons altijd centraal.

Backsaver: work hard, lift smart.

Wat geeft ons richting

Missie en visie

Work hard lift smart

Het is onze missie om hoogwaardige hef- en kantelmachines van roestvaststaal voor de voedingsmiddelenindustrie te produceren. Machines die eenvoudig in gebruik zijn, zorgen voor een optimale productielijn en gezonde werknemers.

Een Backsaver in elke productielijn

Het is onze visie om één of meerdere Backsaver machines in elke productielijn in de voedingsmiddelenindustrie wereldwijd te hebben.

Saves backs of your employees

Producten

Terug in de tijd

Geschiedenis Backsaver

Backsaver_history_05

Roestvaststalen oplossingen, onderdelen en verbeteringen voor de productie in de voedingsmiddelenindustrie staan sinds de oorsprong van het familiebedrijf van Oirschot Roestvrijstaal B.V. centraal.

In 1948 startte Willem van Oirschot in Boxtel als smid het huidige van Oirschot Roestvrijstaal B.V. Hij maakte onderdelen en plaatmateriaal voor de productie van vlees voor de lokale slachthuizen.

Toen zijn zoons Harrie van Oirschot en Rini van Oirschot in 1972 het bedrijf van hem overnamen zetten zij deze werkzaamheden voort. Naast roestvast staal maatwerk zijn de jonge ondernemers ook machines gaan bouwen.

De eerste Backsaver is ontstaan als maatwerk oplossing naar aanleiding van specifieke wensen van een klant. Eis was dat het apparaat een bak kon heffen en kantelen op tafelhoogte en deze moest verplaatsbaar en makkelijk in gebruik zijn. Het idee werd langzaam uitgerold tot een standaard mobiele unit die bakken kon heffen en kantelen.

Begin jaren ’90 werd, na een bezoek aan een Engelse beurs, de zogenoemde ‘Ruggenspaar Kantelaar’ omgedoopt tot het merk Backsaver.  De machines werden de jaren daarna geleverd in enkele West-Europese landen waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. In 2010 nam het Nederlandse Van Oirschot Roestvrijstaal B.V. / Backsaver deel aan de toonaangevende vakbeurs voor de vleesverwerkende industrie: IFFA  in Frankfurt-Am-Main (Duitsland), wat een impuls gaf aan de export.

Bram van Oirschot die sinds 2011 de dagelijkse leiding heeft over het familiebedrijf focust zich op het uitbreiden van het Backsaver machineaanbod en de internationalisering.

Twee generaties verder staat met de slogan ‘Work hard, lift smart’ het verbeteren van de productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie nog steeds centraal. Anno 2016 zijn er meer dan 10 verschillende Backsaver basismodellen verkrijgbaar die wereldwijd beschikbaar zijn en reeds in ruim 50 landen wereldwijd zijn geleverd.

Backsaver_history_04
Backsaver_history_01
Backsaver_history_02

Work hard lift smart

Producten

Work hard lift smart

stainless lifters & tippers for foodindustry

Back to top